top-banner.jpg (1)

Jeg skal flytte hjemmefra – hvad skal jeg vide?

Jeg skal flytte hjemmefra – hvad skal jeg vide? 

 

Skal du flytte hjemme fra for første gang? 

At flytte hjemmefra for første gang er en helt speciel og unik fornemmelse, og det er et stort skridt mod at blive mere selvstændig og forlade de trygge rammer. Men som udeboende følger der er stort ansvar og stor selvstændighed, og der er mange ting, som man nu skal forholde sig til. Selvom at det føles helt fantastisk at man selv kan vælge aftenmenuen, om man vil i seng klokken tre om natten og om man vil spise slik til morgenmad, så er der en række ting, som det er vigtigt, at man har styr på.  

 

Hvad koster det at flytte hjemmefra? 

Først og fremmest er det vigtigt at danne sig et overblik over sin økonomi, herunder sammenligne sin forventede indkomst med ens faste udgifter. En del af de faste udgifter er eksempelvis husleje, telefonabonnement, tv- og internet samt forsikringer.

 

Din økonomi har stor betydning for valg af bolig, og det skaber en tryghed i hverdagen, så du ikke på et tidspunkt kommer til at mangle penge i dagligdagen. Det er vigtigt ikke at bruge flere penge, end du har – du skal huske, at du også skal have mad på bordet, og at lejen skal betales hver måned. Det kan være svært at omdanne sine vaner fra før du flytter hjemme fra, særligt når man gerne vil ud og have det sjovt med sine måske nye studiekammerater, barndomsvenner eller kæresten. Et godt råd fra os er, at du får lavet et realistisk budget, hvor der er sat penge til side til uforudsete udgifter samt sjov og ballade.  

 

Det er naturligvis for mange en stor befrielse at få sit eget sted, hvorfor det er vigtigt at nævne de mange positive sider ved at flytte hjemme fra. Såfremt du har besluttet dig for at finde en bolig alene, er der ikke længere nogen til at bestemme over dig.  

Det kan være en god ide at lave et budget til din nye bolig, så du ved, hvor mange penge du skal sætte af til husleje, forsikringer, mad og byture. Så er du sikker på, at du ikke bruger flere end du tjener. Et underskud på kontoen kan koste dyrt i renter og gebyrer hos din respektive bank. Men for mange er et budget en naturlig del af dét, at flytte hjemme fra. Du bør derfor overveje at lave et budget, eventuelt i samarbejde med én, som har prøvet det før. Der er en række ting, som du skal huske at have med i dit budget.

 

Dette gælder blandt andet:  

  • - En madplan, så du har overblik over, hvad det vil koste hver uge at få mad på bordet 

  • - El, varme & vand (Få billig strøm klik her) 

  • - Husleje 

  • - Internet & TV 

  • - Privatforbrug, herunder blandt andet byture, tøj, sko og andet 

  • - Transport, for eksempel bus eller tog 

  •  

Det er også vigtigt at du har et overblik over, hvor meget det vil koste at flytte hjemmefra, eksempelvis med tanke på depositum, køb af inventar til lejligheden, leje af trailer og flyttevogn. En flytning kan nemt koste 25.000 kr., når der medregnes depositum og køb af sofa, seng og andre ting til lejligheden. Derfor anbefaler vi, at du sætter dig ned og ser på, om du overhovedet har råd til at flytte, førend at du skriver under på en lejekontrakt.  

 

Når du har dannet et overblik over din økonomi, kan du finde den lejlighed, som passer til netop dit budget. Hos BoligDk kan du nemt og hurtigt danne dig et overblik over markedet for lejeboliger, og du kan benytte filtret til at specificere din søgning efter bolig, så du får en bolig, som du har råd til. Du kan blandt andet søge på månedlig husleje, område, antal værelser og mange andre relevante emner for dig.

 

Hos BoligDK og boligskift sørger vi for hele tiden at holde vores portal opdateret med de nyeste boliger på markedet.