top-banner.jpg (1)

Gode råd til sikker boligsøgning

Gode råd til sikker boligsøgning 

 
Det er ikke altid nemt at finde en ny bolig. Det kan ofte være meget tidskrævende og svært at skabe et overblik over, hvordan den helt rigtige bolig findes og hvor alle kriterier passer sammen. Der er mange forskellige udlejere, som gerne vil have sin bolig udlejet hurtigst muligt. Vi vil gerne være med til at sikre, at du ikke falder i en fælde, når den nye lejebolig skal findes.  

Hos BoligDK har vi prøvet at gøre hele processen nemmere og mere overskueligt for dig som lejer, og vi har et højt fokus på sikkerheden for alle lejere. 
 

Hos BoligDk gennemgår vi alle vores annoncer manuelt og hertil har vi udviklet en robot, som gennemgår alle annoncer. Dermed har vi mulighed for at fjerne falske annoncer, men vi opfordrer også vores brugere til at være opmærksom på svindlere.  
Vi ønsker alle en sikker boligudlejning og boligsøgning.  
 
Før at undgå, at man falder for en falsk annonce, har vi nogle råd og bud på, hvordan du sikrer dig en sikker boligsøgning. Vi håber, at du kan bruge vores råd.  

 
De 6 bud på en sikker boligjagt 

 
1. Kig altid på prisen - virker det for godt til at være sandt i forhold til lejemålets størrelse, stand og beliggenhed, så er der sikkert noget i vejen. 

 

2. Betal aldrig husleje, depositum eller forudbetalt leje, kontant. Du skal altid overføre beløbet fra din netbank; på den måde sikrer du, at du transaktionen kan spores og du opnår derved en juridisk sikkerhed samt at du har alle bankoplysninger på den udlejer, som du skal overføre pengene til.

  

3. Betal aldrig til betalingstjenester som du ikke kender eller udenlandske kontoer.  
Hvis du betaler til Western Union eller andre, kan transaktionen ikke tilbageføres. 
Det er ikke altid nemt at se forskellen på en rigtig udlejer eller en svinder. Du kan med fordel altid kontakte os, hvis du er i tvivl. 
 
4. Læs lejekontrakten grundligt igennem og tjek om det I har aftalt, er overensstemmende med det, der står i kontrakten. Få altid kontrakten underskrevet af udlejer. Vi anbefaler, at du læser lejekontrakten igennem med en person, som kender til det – det kan være et familiemedlem, en ven eller en advokat. I boligsøgningen kan man være ivrig efter at finde en bolig, eksempelvis hvis man står og skal flytte akut. I sådan en situation er mange tilbøjelige til at skrive under uden egentlig at læse den ordentligt igennem, og det er netop fordi at man er desperat for at finde en bolig. Sæt dig ned og tag dig tiden til at læse den igennem, så du ikke kommer til at skulle betale for ting, som du ikke var klar over. Læs alting med småt og allier dig med en, som har forstand på det. 
 
5. Husk at tjekke indflytterrapporten inden at du underskriver, og se, om den er udfyldt korrekt. 
Tjek den igennem på stedet sammen med lejer. Spørg udlejer, hvis du er i tvivl.  
 
6. Du kan med fordel tjekke hvem der ejer boligen her: http://boligejer.dk/ 
 
Husk altid at være kritisk, og har du den mindste mistanke om, at det er en falsk annonce eller udlejer, så er det vigtigt at du kontakter kundeservice. 

  
Rigtig god boligjagt 
 

Du kan søge boliger her