top-banner.jpg (1)

Hvad skal du være opmærksom på, når du fraflytter et lejemål?

Hvad skal du være opmærksom på, når du fraflytter et lejemål?

Sidder du og kigger efter ny lejebolig, og skal fraflytte din nuværende lejebolig? Læs med her og hør, hvilke regler der gælder i forbindelse med fraflytning af en lejebolig.

 

For de fleste lejekontrakter gør det sig gældende, at et lejemål skal opsiges med en varsel på 3 måneder inden at du kan fraflytte. Derfor vil det være en fordel for dig at forberede dig allerede nu - så er du klar, når du finder din nye lejebolig. For at undgå at der sker konflikter, vil det være en god ide at være i tæt dialog med din udlejer. En god ide vil være, at finde din lejekontrakt frem og se, hvad du har forpligtet dig til, da du underskrev din lejekontrakt da du flyttede ind. I lejekontrakten står der sort på hvidt, hvad du har forpligtet dig til. Hvornår du underskrev kontrakten, har betydning for, hvad udlejer kan kræve af dig, når du flytter ud af lejemålet.

Hvis lejeaftalen er indgået før d. 1 juli 2015 er den gamle lejelov gældende. Er lejeaftalen indgået fra d. 1 juli 2015 og frem, er det den nye lejelov, som er gældende. Der er fra den gamle til den nye lejelov ret forskellige vilkår, på hvad man som udlejer kan forlange.

Læs her hvad en udlejer kan forlange

 

Hvis du står og skal til at flytte ud af et lejemål som er indgået efter den nye lejelov, vil du af udlejer blive indkaldt til et flyttesyn, hvor der vil blive udarbejdet en fraflytningsrapport. Ud fra rapporten kan du se, hvilket arbejde du skal betale for i forbindelse med istandsættelse og fraflytning af lejemålet.  Istandsættelsen vil blive fratrukket i dit depositum, som du har indbetalt ved indflytning. Det kan dog variere alt efter hvordan du har vedligeholdt din lejebolig. Hvis du har passet godt på lejeboligen, kan det være med til at man ikke står med en stor regning ved fraflytning af lejemålet.   

 

I den nye lejelov står der, at udlejer ikke længere kan bruge det indbetalte depositum til at istandsætte lejemålet. Udlejer må kun bruge depositummet til normalistandsættelse af lejemålet, hvilket indebærer maling og tapetsering af vægge og behandling af gulve (slibning og lakering). Efter disse udgifter er afholdt, og der er penge tilbage, vil de blive udbetalt til dig igen.

I lejeloven står der følgende

  • §25. Lejeren skal behandle det lejede forsvarligt.

  • §98. Lejeren skal aflevere det lejede i samme stand som ved overleveringen med undtagelse af den forringelse, som skyldes slid og ælde, og som ikke er omfattet af lejerens vedligeholdelsespligt, samt mangler, som det påhviler udlejeren at udbedre. Det kan ikke pålægges lejeren at bringe det lejede i bedre stand end den, hvori han overtog det lejede.

Kilde: Lejeloven. 

Ovenstående skal du betragte som vejledende information.

 

Vi ønsker dig held og lykke med fraflytningen!