Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

  • {{location.code}} {{location.name}}
  • {{location.code}} {{location.name}}

Sorter søgning

Boligtype

  • {{type.name}}

Pris

Værelser

Areal

Andet

  • Husdyr tilladt
  • Ubegrænset lejeperiode

Lejebolig Aarhus

Aarhus er en af de mest populære steder at bo i landet, og det er selvfølgelig ikke uden grund. Vil du gerne flytte til Smilets by? Tag et kig her på vores side, hvor du kan se en samling af lejeboliger i Aarhus. Vi håber at kunne tilbyde noget til dig!

Aarhus er Danmarks næststørste by. Den har en fordelagtig placering midt i Jylland og lige ud til vandet. Aarhus er en universitetsby, og den er især populær blandt unge. Dog finder du også mange familier i byen og i forstæderne, hvor der også er en del lejeboliger. Aarhus er særligt kendt for sit sprudlende kulturliv, som især har fokus på nye kunstnere. Derudover er byen kendt for at være så tæt på smuk natur - du har både vandet og områder som Marselisborg Skov og Dyrehaven. Læs meget mere om lejeboliger i Aarhus.

Ud fra dine kriterier har vi fundet
{{propertiesCount}} mulige boliger til dig.

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye boliger der matcher dine ønsker?
Opret en boligagent ud fra dine søgekriterier herunder.

Generelt om Aarhus

Med sine ca. 285.000 indbyggere er Aarhus Danmarks næststørste by. Aarhus Kommune er også en af landets største med ca. 355.000 indbyggere. Byens historie går tilbage til 700-tallet, hvilket gør Aarhus til en af Danmarks ældste byer. Byen har i mange år spillet en stor rolle i Danmark som Jyllands hovedstad, hvilket byen også gør den dag i dag.

Aarhus er Jyllands hovedstad, så du får det bedste fra to verdener: Du har fødderne solidt placeret i den jyske muld, men er samtidig i den næststørste danske by. Det betyder masser af lækre spisesteder og kaffebarer, et spændende natteliv, biblioteker, koncerthuse osv. Aarhus ligger ud til åbent vand, hvilket også gør byen enestående.

I 2017 blev Aarhus udvalgt som europæisk kulturhovedstad. Det blev byen bl.a. pga. de mange kulturelle initiativer. Blandt disse finder du bl.a. kunstmuseet AROS samt en lang række teatre og spillesteder.


Et oplagt sted at studere

Aarhus er en universitetsby og har rigtig meget at byde på for dig, som er studerende. Aarhus Universitet tilbyder over 130 forskellige videregående uddannelse i Aarhus. Byen huser mere end 60.000 studerende, hvilket også betyder, at det er en forholdsvis stor procentdel af byens beboere, som er studerende.

Der er mange studieboliger i Aarhus. Det betyder lave huslejer, beliggenhed tæt på universitetet og et ungdommeligt miljø fuldt af ligesindede. Hvis det lyder som noget for dig, er det en studiebolig, du skal gå efter. Du kan bo på kollegie, i din egen lejlighed eller i en lejlighed med andre. Aarhus er en fed by at studere i, fordi det på mange måder er en ungdommelig by. Der er et spændende natteliv i Aarhus, som især er centreret omkring Aarhus Å. Her finder du både barer og klubber. Samtidig er der et stort udvalg af fritids- og sportsaktiviteter, for dig som kan lide at være aktiv.


Find en lejebolig i Smilets by

Her på vores hjemmeside kan du se et udvalg af lejeboliger i Aarhus, som også kendes som Smilets by. Hvorfor Smilets by? Før i tiden var Aarhus kendt som en feriedestination, især for københavnerne. De kom til byen om sommeren, og så var det tid til liv og glade dage. I dag kalder vi nok mest Aarhus for smilets by, fordi folk er så glade for at leve i byen.

Aarhus er ikke lige så stor som København, men du fornemmer stadig, at det er en stor by. Hvert år afholdes forskellige festivaller, og byen har også en hel del at byde på, hvis du er interesseret i historie. Samtidig er det en smuk by - bl.a. pga. vandet og de skove, som du finder i og udenfor byen.

I Aarhus Centrum kan du også mærke, at det er en gammel by med en lang historie. Her finder du smalle, brostensbelagte gader og smukke bindingsværkshuse, hvilket skaber en hyggelig og autentisk atmosfære. Aarhus er altså en by, som har lidt af det hele at byde på.

Hvorhenne i Aarhus skal jeg kigge efter bolig?

I hvilket område af Aarhus skal du slå dig ned? Der er mange dejlige kvarterer i byen. I nogle af dem sker der noget 24/7 - andre steder er mere stille. Hvad har du lyst til, at din beliggenhed giver dig? Liv eller ro?

Det hænger selvfølgelig også sammen med din situation: Skal du studere i byen, eller kommer du for at slå dig ned og stifte familie? Vi har inddelt Aarhus i følgende byområder:


Aarhus Midtby

Aarhus Midtby er som centrum den mest aktive del af byen. Midtbyen anses som området indenfor de tre store alléer: Sønder Allé, Nørre Allé og Vester Allé. Derudover regner man også området omkring banegården og rådhuset som en del af Aarhus Midtby.

I Midtbyen finder du strøget, som er centrum for shopping i byen. Du finder også et utal af caféer, restauranter, barer og delikatesseforretninger. Vil du gerne have alt det indenfor gåafstand, er Aarhus C sagen.


Øgadekvarteret

Øgadekvarteret er især populært pga. dets placering i byen. Det ligger placeret mellem universitetet, Trøjborg og Midtbyen. Det ligger også tæt på Botanisk Have, som er et behageligt åndehul midt i byen. Det er en hyggelig bydel med mange bakker og fin arkitektur. Du er tæt på alt, men samtidig er bydelen mere rolig end fx Midtbyen. Øgadekvarteret er særligt populært blandt studerende, fordi det ligger så tæt på universitetet. 


Latinerkvarteret

Latinerkvarteret er den ældste bydel i Aarhus. Bydelen er kendetegnet af hyggelige og smalle gader, belagt med brosten, og gamle bindingsværkshuse. Bydelen har en unik og kreativ stemning og er kendt for at huse de mere kunstneriske sjæle.

I Latinkvarteret finder du også et stort udvalg af barer, kaffebarer, takeaway-steder og restauranter, særligt centreret omkring Mejlgade og Graven. Latinerkvarteret er for dig, som trives i en livlig bydel, som også har en unik atmosfære.


Ceresbyen

Ceresbyen ligger i den vestlige del af midtbyen og kendes også som Aarhus C. Det står for kultur, kulturhistorie og kreativitet. I Ceresbyen finder du et stort antal nyopførte lejeboliger. Aarhus Kommune har det sidste årti investeret stort i at bygge nye og attraktive lejeboliger til bl.a. de mange studerende i byen, og mange af disse er opført i Ceresbyen.

Ceresbyen er kendetegnet ved at være en skøn blanding af gammel og ny arkitektur, grønne områder og nyopførte lejeboliger. Bydelen er opkaldt efter Ceres Bryggeri, som lå i det område.


Trøjborg

Trøjborg ligger lidt nord for centrum i Aarhus. Det ligger tæt på universitetet og grænser op til Riis Skov og kysten, hvilket gør området særligt attraktivt. Du kan stå midt i skoven på en håndfuld minutter, og du er tæt på en af de mest populære badeanstalter i Aarhus. I Trøjborg bor der primært studerende og familier. 


Aarhus Ø

Aarhus Ø er byens yngste bydel. Den er placeret på havnefronten. Her er blevet bygget et væld af nye ejerboliger og lejeboliger, og der bygges stadig videre på Aarhus Ø. Bydelen rummer et specielt miks af moderne arkitektur og har et helt særligt udtryk. Fra området har du udsigt over Aarhus Bugt, hvilket gør bydelen særligt populær.


Hvor høj er den samlede indflytningspris for en bolig til leje i Aarhus?

Indflytningsprisen kan variere meget. Jo dyrere og finere en lejebolig du vælger, jo højere er indflytningsprisen også. Indflytningsprisen består oftest af et depositum, som kan være alt fra to til tre gange den månedlige husleje. Derudover kommer en måneds forudbetalt husleje og selvfølgelig husleje for den første måned.


Kom godt i gang med din boligjagt

Er tiden kommet til, at du skal finde en lejebolig i Aarhus? Så har du sikkert forskellige kriterier, som lejeboligen skal leve op til. Du vil måske gerne bo i en særlig bydel, og du har helt sikkert også et budget at forholde dig til.

Hvis du bliver ved med at lede og holder humøret højt, skal du dog nok finde den helt rigtige bolig til sidst. Læs her vores tips til, hvordan du hurtigst muligt finder den perfekte lejebolig i Aarhus!


Søg mere effektivt med filtre

Du får et forskridt i boligsøgningen, når du tilpasser søgningen til dine kriterier. Det kan du gøre på de fleste online boligportaler. Ved at oprette forskellige filtre og præcisere søgningen, gør du processen mere effektiv. De resultater, som på ingen måde er relevante for din situation, frasorteres. På den måde sparer du både tid og kræfter, som du kan bruge på andre ting.

Du kan typisk oprette filtre, som siger noget om fx typen af bolig. For at kunne bruge filtrene skal du selvfølgelig vide, hvad du går efter. Hvis du endnu ikke er helt klar over det, er det det første, du skal tænke over.


Kontakt udlejeren med det samme ved interessere

Så snart du finder en lejebolig, som du synes om, gælder det om ikke at tøve for længe. Ofte er det små tilfældigheder, som afgør, hvem der får tilbudt hvilke boliger. Er du for langsom til at skrive til udlejeren, kan det være, at en anden kommer dig i forkøbet og ender med at tage boligen.

Det betyder også, at det er en fordel, hvis du holder øje ofte på de forskellige boligsider. Så ser du hurtigere, når nye boliger bliver slået op, og du kan slå til hurtigere. Det giver dig et forspring i kampen.

 

Din mavefornemmelse har tit svaret

Det kan være et stort pres at skulle finde den rigtige lejebolig. Nogle gange står du måske og skal træffe et valg mellem flere forskellige boliger. Vi tror på, at din mavefornemmelse tit har svaret. Når du har fundet en lejebolig i Aarhus, som du er interesseret i, skal du selvfølgelig ud og se boligen. Det er her, du skal gøre dig umage for at mærke efter i maven. Det er altid et godt tegn, hvis du får billeder inde i hovedet, når du er ude og se på en bolig for første gang. Kan du mærke inspirationen til boligindretning komme snigende, og får du ideer til vægmaling? Så er det tit et godt tegn.

Hvis du omvendt slet ikke mærker noget som helst, er det tit et praj om, at det ikke er den rigtige bolig til dig. Du kan sagtens have en dårlig mavefornemmelse, selvom der ikke som sådan er noget galt med boligen. Det føles måske bare forkert, og så er det med at se dig om efter et andet sted!