top-banner.jpg (1)

Aarhus som studieby

Aarhus som studieby

 

Aarhus er en meget populær by at bosætte sig i - især for unge studerende. Dette skyldes ikke mindst de mange uddannelsesmuligheder, som byen har at tilbyde; der er alt fra Journalisthøjskolen og Arkitektskolen til Erhvervsakademiet og VIA. Aarhus er kendt som smilets by, og er Danmarks andenstørste by efter hovedstaden, København. Der er cirka 50.000 studerende i byen, hvilket giver en masse byliv og et fedt og aktivt studieliv, men det betyder ikke, at Aarhus er forbeholdt de unge - der er således masser af områder, som også er for familier og den ældre befolkning. Her på BoligDK kan du se et bredt udvalg af de mange lejeboliger, som hver dag bliver opdateret og tilføjet til siden over lejeboliger i Aarhus. 

Det kan være svært at finde lejlighed i Aarhus 

I en by som Aarhus kan det skabe store udfordringer at finde bolig, og man kan være nødsaget til at gå på kompromis på en eller flere punkter. Når du skriver en ansøgning, er det en god ide at fortælle lidt om dig selv, og hvorfor en kommende udlejer eller roomie skal vælge dig. Måske du ikke vil bo med andre, men stadig vil bo centralt i Aarhus? Det kan være en svær opgave at finde noget der passer ind i økonomien for en studerende. Derfor kan det være en ide at du udbreder din søgning til nye områder længere fra centrum, og så vil du ofte finde ud af, at det bliver billigere jo længere væk fra centrum, du bosætter dig. Hvis du overvejer at flytte sammen med andre, kan det være en rigtig god ide, da du ofte vil spare penge på husleje og et mindre depositum, som skal deles med antallet af roomies. Ikke nok med at man kan spare penge, så er det også hyggeligt at der er nogen at komme hjem til. Det kan være en stor hovedpine at finde bolig i universitetsbyer som Aarhus og København, og det er specielt svært op til studiestart. Det kan derfor være en god ide at starte i god tid. Uanset om du er studerende, nybagt familie eller pensionist, har byen massere muligheder med mange forskellige områder og faciliteter. 

 

Hvor skal man bo?

I midten af Aarhus, nærmere betegnet i Aarhus midtby, finder du liv og glade dage i store mængder. Her finder du alt hvad hjertet begærer, med alt fra et stort udvalg af shoppingmuligheder og cafeer til restauranter og barer. Derudover er det kulturelle i højsæde i Aarhus, hvor du blandt andet kan besøge og opleve en række gallerier og kirker, og ikke mindst det kendte kunstmuseum Aros. 

En del af midtbyen er det velkendte latinerkvarter, som er et kvarter for sig selv. Det er en meget charmerende del af byen, hvor gaderne er brostensbelagt, og hvor der befinder sig små butikker, hyggelige restauranter og gode take-away steder. Latinerkvarteret skal opleves, og er noget for sig selv i Aarhus midtby.

Det kan være svært at finde ud af hvor man skal bo i Aarhus, da kvarterne er så vidt forskellige. Her er både Frederiksberg og Øgaderne, hvor Frederiksberg er kendt for de hyggelige caféer og restauranter, men Øgaderne er et mere beboelseskvarter, hvor der er mange lejlighedsbyggerier, men hvor du stadig er tæt på midtbyen, men hvor du undgår det værste støj fra nattelivet.

Der er rigtig mange hyggelige og dejlige områder i Aarhus. BoligDK arbejder hver dag på at gøre det nemmere for dig at finde din næste lejlighed i din drømmeby, og der opdateres hver dag med nye lejligheder i Aarhus. Mon ikke, der også er en bolig til dig?

Søg din næste bolig i byen her