Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

  • {{location.code}} {{location.name}}
  • {{location.code}} {{location.name}}

Sorter søgning

Boligtype

  • {{type.name}}

Pris

Værelser

Areal

Andet

  • Husdyr tilladt
  • Ubegrænset lejeperiode

Lejebolig København

Som landets hovedstad er København ubestridt det mest populære sted at bo i Danmark. Der er stor efterspørgsel efter lejeboliger, og det kan tage lang tid at finde den rigtige lejebolig. Det betyder dog ikke, at det er umuligt. Hvis du vil vide mere om boligmarkedet i København, skal du læse med her. Vi giver dig også vores bud på, hvordan du skal navigere i boligmarkedet i København for at få succes.

Ud fra dine kriterier har vi fundet
{{propertiesCount}} mulige boliger til dig.

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye boliger der matcher dine ønsker?
Opret en boligagent ud fra dine søgekriterier herunder.

Se vores lejeboliger her

Her på siden kan du se vores samling af lejeboliger i København. Du finder både lejligheder til leje, værelser til leje, studieboliger til leje, huse til leje og rækkehuse til leje. Uanset om du er studerende, i arbejde, med familie eller ej, håber vi at kunne tilbyde en lejebolig til dig.

Som by er København især populær blandt unge og studerende. Hvert år oplever byen en stor tilflytning, og det er en af grundene til, at boligmarkedet har svært ved at følge med. Dog bygges der også konstant nye lejeboliger i byen.


Boligmarkedet i landets hovedstad

København er Danmarks hovedstad, og der bor omkring 600.000 mennesker i den indre del af byen. Det svarer til ca. 1/5 af hele landets befolkning. Det er også flere mennesker, end hvis du lægger befolkningen fra de fire næststørste byer i landet sammen.

København er et populært sted at bo, og det skyldes flere ting. Først og fremmest har det noget at gøre med alle de muligheder, der i København. Byen har et pulserende kulturliv og mange universiteter, hvilket især er noget, som tiltrækker unge mennesker.

De senere år har mange oplevet, at det er blevet sværere og sværere at finde en lejebolig i København. Efterspørgslen er større end udbuddet, og det skyder priserne i vejret og skaber lange ventetider. Man siger, at gode ting kommer til den, som venter, og det udtryk er meget præcist til at beskrive processen med at få tilbudt en bolig i København. Samtidig gælder det om, at du er god til at slå til, når det rigtige viser sig, så der ikke er en anden, der snupper boligen lige for næsen af dig.

Der er knap 150.000 lejeboliger i København, og der bygges stadig nyt mange steder i København. Politisk er der også et stort fokus på at få løsnet op i boligmarkedet i byen.


Transportmuligheder i København

Det mest populære sted at bo i København er selvfølgelig Indre By. Her bliver du en del af bylivet, og du kan hver dag nyde godt af alle de fordele, der er ved at bo i en storby. Dog kan det også være en mulighed at slå sig ned lidt længere væk fra centrum. Her er det typisk nemmere at få en lejebolig, og huslejen er lavere.

Der er rigtig gode forbindelser med offentlig transport i København. Den offentlige transport består af både metro, busser og S-tog. Det betyder, at du kan komme hurtigt rundt i byen. Selvom du vælger en lejebolig længere væk fra centrum, kan du stadig komme ind til Indre By indenfor en overskuelig tidsramme pga. den offentlige transport.

København er også i den grad en cykel by. Hvis du kan lide at komme rundt på cykel, er København den rigtige by til dig. Der er mange og store cykelstier og letforståelige trafiklys, så du hurtigt kan komme fra A til B på cykel.


I hvilke bydele skal jeg lede efter en bolig?

Hvis du skal flytte til København, har du mange muligheder, når det kommer til forskellige kvarterer og miljøer i byen. Som storby har København mange kvarterer, som har hver deres personlighed og særpræg. Generelt er det en god idé ikke at være for kræsen, når du skal lede efter en lejebolig i København. Medmindre du har et rigtig stort budget, kan du komme til at lede længe.

Vil du gerne vide mere om de forskellige kvarterer og områder i København? Vi har lavet en oversigt, hvor du kan læse mere om nogle af de forskellige områder:


Indre by

Indre by - alternativt København K - er Københavns hjerte, som aldrig stopper med at banke og sende liv ud til resten af byen. Området har alt at tilbyde ift. kultur, uddannelse og shopping. Indre By er Københavns geografiske centrum. Bydelen har også historisk været byens centrum, og den er den dag i dag også byens politiske centrum.


Christianshavn

Christianshavn er en særligt charmerende bydel med kanaler, farverige huse og smalle stræder. Ved at bo på Christianshavn kommer du til at være tæt på vand, hvilket mange sætter pris på. Bydelen er mest berømt for Christiania, som ligger på Christianshavn. Fristaden spiller også en rolle ift. den afslappede og løsslupne stemning, som hersker i bydelen.


Nørrebro

Nørrebro er i dag et af de mest populære område at bo, især blandt hippe, unge mennesker. Bydelen ligger tæt på alting og føles samtidig som sin egen lille by. Det er en multikulturel bydel, som de seneste år har gennemgået en stor udvikling. Fra at være et mere slidt arbejderkvarter er bydelen i dag meget hip og populær.


Vesterbro

Vesterbro har længe haft titlen, som det mest moderne og hippe område i København, men får i øjeblikket konkurrence fra Nørrebro. Vesterbro var også engang et arbejderkvarter, men det kan man ikke længere sige om bydelen. Vesterbro har en fordelagtig placering i centrum, så du hurtigt kan komme rundt til alting.


Østerbro

Østerbro er kendetegnet ved grønne områder og parker, store boulevarder og smagfulde designerbutikker. Østerbro er særligt populær blandt børnefamilier, fordi bydelen er mere stille og rolig end andre kvarterer i København. Dog er der også en del store kollegier på Østerbro, som tiltrækker unge mennesker.


Frederiksberg

Frederiksberg er kendt for at være det finere og dyrere kvarter i København. Her finder du smukke, brede gader og mange grønne områder. Du finder især mange børnefamilier i store villaer, men der bor også en del unge mennesker i lejligheder. Frederiksberg er et stille og roligt kvarter med mange gode indkøbsmuligheder, hvilket gør din hverdag nemmere. Kvarteret ligger i cykleafstand til Indre By.


Amager

Amager ligger lidt adskilt fra resten af centrum, fordi det er en ø. Kvarteret regnes dog stadig som en del af København og kaldes København S. På Amager finder du et godt miks af supermarkeder, fritidstilbud, restauranter, værtshuse, kultur mm. Bydelen har historisk været et hårdt arbejderkvarter. I dag er Amager kendetegnet ved at huse mange forskellige mennesker, og du finder her lejeboliger i mange prisklasser.


Andre populære områder

De kvarterer vi har listet ovenfor, er de ældste og mest populære områder i København. Du kan også overveje områder som Valby og København Nordvest. Det er lidt billigere at bo her, fordi det er længere væk fra centrum. Med metro og S-toge kan du dog nemt og hurtigt komme ind til det mere centrale København. Valby og København NV er kendetegnet ved at have en forholdsvis blandet bebyggelse.

Du kan også lede efter en lejebolig på Sydhavnen eller Nordhavnen. Begge er nye byområder med spændende nybyggeri og en fin placering i byen.


Gå flere sammen om en delevenlig lejebolig

Det kan være svært at finde en lejebolig i København, og der kan være lang ventetid på studieboliger. Ofte er det nemmere at finde en bolig, hvis I er flere end én.

Du kan overveje, om du har lyst til at bo sammen med andre. Så kan I gå nogle stykker sammen om at finde en delevenlig lejebolig. Hvis I fx er tre personer, som skal bo sammen i en 4-værelses lejlighed, er det ofte billigere, end hvis du skal bo alene. I får også mere plads, da lejeboligerne til én person ofte er meget små.

Her på siden kan du se et overblik over både 1-, 2-, 3- og 4-værelses lejligheder i København.


Tips til en boligjagt med hurtigere resultater

Som sagt kan det være udfordrende at få resultater med boligsøgningen i København. Det kræver ofte noget tid, en god portion dedikation og ofte også lidt held. Vi opfordrer dig til at begynde snarest muligt. Det kan tage noget tid, og derfor er det bare med at komme i gang.

Hvad kan du selv gøre for at gøre din boligjagt til et hit? Med disse råd kan vi måske give dig medvind fra start af:


Opret filtre på din søgning

Det er blevet lettere at søge bolig, end det var før i tiden. Boligsider i dag har forskellige teknologiske funktioner, som skal gøre det mere bekvemt for dig at søge bolig. Du kan bl.a. afstemme din søgning med filtre, hvilket sparer dig for en hel del tid og kræfter. Du kan oprette filtre for følgende:

- Type af lejebolig

- En grænse for huslejen

- Nummer af værelser

- Størrelse i kvadratmeter

- Skal boligen være delevenlig?

- Er en altan et krav?

- Husdyr tilladt

- Skal lejemålet være møbleret?

En boligagent er en anden funktion, som teknologien har bragt med sig. De er ofte gratis, og så får du besked hver gang en ny bolig, som matcher din søgning, dukker op.


Alternative steder at lede efter boliger

Fordi det er så hundesvært at finde lejligheder i København, kan du tage alternative metoder i brug. Det kan måske være det sidste, som får vægtskålen til at tippe til din fordel.

Du kan holde udkig på flere boligsider på én gang. Samtidig kan det være en god idé, at du melder dig ind i diverse Facebook-grupper, hvor folk udlejer værelser og lejligheder.


Ræk ud i dit netværk

Vi opfordrer dig også til, at du rækker ud i dit netværk. Du kan hurtigt lave et opslag på fx Facebook, og måske er det det, som kan sikre dig din næste lejebolig.

Selvom det måske ikke er optimalt, er det ofte sådan, at folk hellere vil tilbyde at udleje fx et værelse til én de kender, i sammenligning med en fremmed. Derfor kan det være en god idé, at du benytter dig af dit netværk.


Vær en af de første til at slå til!

Med det hektiske boligmarked i København, er det vigtigt at være lysvågen. Der er nemlig tit rift om boligerne, og de kan blive afsat på få dage eller endda timer. Derfor gælder det om at være hurtigt. Tag kontakt til lejeren hurtigst muligt. Det giver dig en bedre position ift. at få boligen.