Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

  • {{location.code}} {{location.name}}
  • {{location.code}} {{location.name}}

Sorter søgning

Boligtype

  • {{type.name}}

Pris

Værelser

Areal

Andet

  • Husdyr tilladt
  • Ubegrænset lejeperiode

Lejebolig Esbjerg

Er du på jagt efter en lejebolig i Esbjerg? Så er du havnet det rette sted. Vi kan hjælpe dig, uanset om det er en lejlighed til leje, hus til leje, rækkehus til leje eller et værelse til leje, du er på udkig efter. Hvis du er studerende, har du også mulighed for at leje en studiebolig i Esbjerg. Esbjerg er Danmarks 5. største by, og det er en by i stor vækst. Med sin placering helt ude i det vestligste Danmark, adskiller byen sig fra alle andre større byer i Danmark. Det er altså en by med en unik placering, idet den ligger ud til Vesterhavet og Vadehavskysten.

De sidste mange år har byen gennemgået en stor udvikling. Nye uddannelser og firmaer er kommet til Esbjerg, og det har i den grad forandret og moderniseret byen. Derfor er der også blevet bygget nye lejeboliger i stor stil. Find din næste lejebolig i Esbjerg her!

Ud fra dine kriterier har vi fundet
{{propertiesCount}} mulige boliger til dig.

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye boliger der matcher dine ønsker?
Opret en boligagent ud fra dine søgekriterier herunder.

Fra fiskeriby til en moderne by i udvikling

Esbjerg ligger i Sydvestjylland og er Danmarks 5. største by med ca. 72.000 indbyggere. Byen blev grundlagt efter slaget i 1864, og havnen blev bygget i 1868. I lang tid var Esbjerg Danmarks største fiskerihavn. Det har i den grad præget byens identitet, idet Esbjerg har været kendt som en fiskerby.

I dag er havnen stadig en af de vigtigste drivkræfter i byen, og heraf er offshore-aktiviteter den største del. Der er dog også kommet flere uddannelser til byen, hvilket også har været med til at forandre den.

I 2015 påbegyndte Esbjerg Kommune et stort projekt, hvis mål er i højere grad at få byen og dens beboere til at smelte sammen med havnefronten. Havnefronten skal bruges af Esbjergs beboere, og det skal være et attraktivt område, som kan give indbyggerne naturskønne oplevelser. Kommunen har også haft fokus på at bygge nye, attraktive lejeboliger, hvilket har påvirket boligmarkedet positivt den dag i dag.


En by med en unik placering ved kysten

Som Esbjergenser bor du et helt unikt sted i Danmark: Lige ud til Vadehavet og samtidig i en forholdsvis stor by. Vadehavet byder på nogle helt unikke naturoplevelser, som du ikke får andre steder i landet. Her har du mulighed for at udforske et helt særligt plante- og dyreliv. Kysten langs vadehavet er oplagt til gå- og løbeture, når du trænger til at komme ud i naturen og koble af.

Nationalpark Vadehavet ligger i retning af Ribe, mod syd. Hvis du i stedet tager lidt mod nord, finder du Marbækplantagen. Også i dette område kan du nyde natur og historie, og her er især løb og cykling populært. Mange af disse vilde naturområder ligger i cykleafstand fra Esbjerg. Du får altså en særlig mulighed for at nyde unik natur samtidig med, at du bor i byen og får alle de fordele, som der er ved det.


Kultur og byliv i Esbjerg

Esbjerg har meget af byde på, når det kommer til kultur og historie. I Esbjerg finder du bl.a. en lang rækker museer. Heraf kan nævnes Esbjerg Kunstmuseum og Esbjerg Fiskeri- og Søfartsmuseum, hvor du kan lære mere om byens historie som fiskeriby.

I Esbjerg finder du også to store spillesteder - Musikhuset Esbjerg og Tobakken. Hvert år afholdes også festivalen Esbjerg Rock Festival i byen. I byen finder du også en lang række gamle og spændende bygninger, som sætter sit præg på byen den dag i dag. Esbjerg er også kendt for at være en by, som prioriterer sport højt. Byens populære og traditionsrige fodboldklub EfB er værd at nævne. Det samme er byens ishockeyklub, Esbjerg Energy, som har haft stor succes de seneste år.


Find en billig studiebolig i Esbjerg

Esbjerg er allerede en studieby, og kommunen arbejder i øjeblikket hårdt på at gøre byen endnu mere attraktiv for studerende. Byen huser flere universiteter: Syddansk Universitet Esbjerg, Aalborg Universitet Esbjerg, University College Syddanmark og Erhvervsakademi Vest.

Hvis du er studerende i Esbjerg, kan du finde en studiebolig. Der findes et stort udbud af studieboliger i Esbjerg. Fordelen ved studieboliger er, at de er billigere end andre boliger. Det er noget, som betyder meget for de fleste studerende, som har et begrænset budget at holde sig indenfor. 

Det skal siges, at prisen for at leje en bolig i Esbjerg generelt er lav i sammenligning med resten af landet. Det er altså en god by at bo i for dig, som er på SU eller som generelt har et lavere budget.


Hvor i Esbjerg skal jeg finde en lejebolig?

Er du i tvivl om, hvor du skal finde en lejebolig i Esbjerg? Der er stor forskel på de forskellige områder i Esbjerg, som alle har forskellige ting at tilbyde dig. Du skal vælge et område, som passer til dig og dine behov. Du kan læse vores guide her, som forhåbentlig kan gøre dig klogere på de forskellige områder i byen:


Esbjerg Bymidte

I Esbjerg Bymidte finder du ikke bare Danmarks men faktisk Europas længste gågade. Bymidten er et sted af bo for dig, som gerne vil være så tæt som muligt på alting. Du har diverse supermarkeder, butikker, restauranter, kaffebarer, natteliv og kulturliv indenfor gåafstand. Samtidig er du tæt på stranden og kysten, hvilket er noget af det, som gør Esbjerg så speciel som by.

Byplanlægningen i Esbjerg Bymidte adskiller sig fra andre byen. Her er gaderne lange og lige, hvilket ikke er noget, du ser så tit. Find en lejebolig i Esbjerg Midtby her på siden.


Esbjerg Vest

Esbjerg Vest er kendt for at være den fine og dyrere del af byen - der, hvor de rige bor. Her kan du dog stadig finde lejeboliger, dog skal det siges, at de også er dyrere end i resten af Esbjerg.

Esbjerg Vest byder på en smuk strandpromenade samt en fænomenal udsigt over Vesterhavet. I Esbjerg Vest finder du bl.a. områderne Sædding og Fovrfelt, som ligger omkring Sædding Strand. Længere ude finder du Hjerting, som har lejeboliger, der er oplagte til familier og andre, som gerne vil bo flere sammen.


Esbjerg Øst

Det østlige Esbjerg er byens gamle centrum. Her finder du snoede, hyggelige, gamle gader og røde teglstenstage. Området er især oplagt til dig, som gerne vil bo i en lejlighed eller et mindre rækkehus. Elsker du at kunne mærke historien i den by, du bor i, er Esbjerg Øst det oplagte sted for dig at finde en lejebolig.

 

Esbjerg Nord

Esbjerg Nord har lidt af det hele, når det kommer til lejeboliger. Du kan både finde lejligheder, huse og rækkehuse til leje i området. Esbjerg Nord ligger tæt på smuk natur, og det ligger bl.a. tæt på Dyrehaven. Du har samtidig gode shoppingmuligheder, da storcentret er placeret i Esbjerg Nord. Lyder det som noget for dig, skal du gå efter at finde en lejebolig i Esbjerg Nord.

 

Hvor meget koster en lejebolig i Esbjerg?

Prisen for en lejebolig i Esbjerg varierer selvfølgelig alt efter lejemålets størrelse, stand og beliggenhed. Esbjerg er et af de dyrere steder af bo i Syddanmark. På landsplan er det dog billigt at bo i Esbjerg sammenlignet med andre byer.

Du kan komme langt i Esbjerg med et budget på 6000-7000 kr. for den månedlige leje. Det samme kan du for 2500-4000 kr. om måneden, hvis du fx er studerende. Det giver dig mulighed for at finde en god lejlighed i Esbjerg til en pris, som du ser i få andre byer i landet. Indflytningsprisen vil typisk bestå af både et depostium, forudbetalt leje og første måneds husleje. Det er ikke usædvanligt, at du skal betale omkring 5 gange husleje som den samlede indflytningspris.


Sådan finder du hurtigt en lejebolig i Esbjerg

Skal du i gang med at lede efter en lejebolig i Esbjerg? Vil du gerne finde en lejebolig så hurtigt som muligt? Så læs med her.

Det tager tid at finde den helt rigtige lejebolig. Dog er der et par ting, som du kan gøre for at gøre hele processen hurtigere og mere effektiv. Vi anbefaler dig følgende tips:


Præciser din søgning med filtre

På mange boligsider kan du indstille filtre i din søgning. Det anbefaler vi, at du gør. Du kan fx indstille, hvilken type bolig du leder efter. Du kan også indstille, hvor mange værelser du gerne vil have i boligen, og hvor stor boligen skal være. Et andet eksempel er dit budget. Du kan præcisere din søgning yderligere ved at indstille et maksimum for, hvad du kan betale hver måned. Du kan også krydse af, om boligen skal være møbleret, om den skal være delevenlig, og om husdyr skal være tilladt.

Du gør processen en hel del mere effektiv ved at indstille filtre på din søgning. På den måde sorterer du alle de resultater fra, som alligevel ikke er relevante for dig. Du skal kun kigge de boliger igennem, som passer til de behov, du har. Det sparer dig for en masse tid og kræfter og vil i længden gøre processen hurtigere.


Intensiver din indsats

Når du skal finde den helt rigtige lejebolig, kan det betale sig, at du intensiverer din indsats så meget som muligt. Sørg for at holde øje på din boligside ofte. På den måde opdager du det, når noget nyt bliver slået op, og så kan du være en af de første til at kontakte lejeren. Det er en fordel, fordi lejeren tit får mange henvendelser.

Når du er hurtigt ude, er der større chancer for, at du bliver tilbudt lejeboligen. Hvis du er for langsom til at slå til, risikerer du nemt, at nogle andre tager lejeboligen før dig. Du kan også oprette en boligagent. Den vil give dig besked på mail, når en ny bolig bliver slået op, som passer til din søgning.


Vær villig til at gå på kompromis

Når vi leder efter en lejebolig, har vi tit mange forskellige krav. Det kan være, du har en speciel idé om, hvor din lejebolig i Esbjerg skal ligge, hvad den skal koste, og hvordan den skal se ud.

Hvis du gerne vil finde en lejebolig i Esbjerg hurtigt, kan du være nødt til at gå på kompromis. Det kan nemlig tage tid, før den helt perfekte bolig dukker op. Hvis du har god tid, kan du selvfølgelig bare vente, indtil du finder en bolig, som lever op til alle dine krav. Start din boligjagt allerede i dag - find en lejebolig i Esbjerg her!