Står du med tankerne om at udleje et værelse i din lejlighed, som bare står tom? Så se med her for at finde ud af, hvor mange penge du kan tjene på at fremleje det.
Dit værelse i lejeboligen er guld værd, og kan være med til at bidrage til de faste udgifter, så du opnår et højere rådighedsbeløb. Gør som mange andre her på BoligDK, og udlej dit ekstra værelse!
Hvis du står og mangler lidt liv i din lejlighed, så kan fremleje af et værelse være den perfekte løsning. Dette kan både være en social gevinst, men også en økonomisk fordelagtig forretning for dig på længere sigt. Hvert år står der mange unge, glade studerende omkring de store studiebyer og leder efter et sted at bo. At leje et værelse er meget eftertragtet blandt de studerende, hvor økonomien på SU kan være lidt presset.
Det kan dog måske være svært at prissætte et lejemål. En god teknik vil være, at tage den gennemsnitlige lejepris i din by. Dette kan være med til at give et godt indblik i, hvad netop dit ledige, tomme værelse er værd. Du vil jo nødig sætte det for lavt eller for højt. Det skal passe til markedsprisen!
Priserne er baseret på, hvad de gennemsnitlige priser er på lejemarkedet i de pågældende byer ud fra annoncerede boliger her på siden. I hovedtræk følger kvadratmeterpriserne på leje af værelser prisniveauet på det generelle lejeboligmarked. Det kommer nok ikke som et chok, at den højeste lejepris er i vores hovedstad, København, hvor lejeprisen ligger på et niveau med en gennemsnitlig pris pr. kvadratmeter på 319 kroner om måneden. Aarhus følger efter med en kvadratmeterpris på 245 kr., mens du i Aalborg og Odense kan være heldig at få en lejlighed eller et værelse til cirka 190 kr. pr. kvadratmeter.
Den høje pris for nogle områder skyldes først og fremmest, at byen og selve området er meget eftertragtet, og det er hér, hvor størstedelen af befolkning bosætter sig. Derfor har de store byer mulighed for at sætte prisen høj, da de ved, at efterspørgslen er til det. Men udover byen og området, så er der også andre vigtige faktorer som stand og faciliteter til lejligheden eller værelset, som er med til at fastlægge prisen.
Som alle andre indtægter, så skal der ligeledes også betales skat af de lejeindtægter, som du kan få ved at udleje et eventuelt værelse. Du kan dog få et skattefradrag ved at udleje. De fleste bruger ifølge SKAT bundfradraget, hvor du som udlejer af et værelse i privat bolig kun betaler skatten af den del af lejeindtægterne, som overstiger bundfradraget .
Bundfradraget ligger på 1,33 % af ejendomsværdien. Det vil sige, at hvis du vil undgå at betale skat, skal du blot sætte huslejen til samme værdi, som dit bundfradrag. Du kan regne på, hvad bundfradraget giver, inden du begiver dig videre.
Hvis huslejen er højere end bundfradraget kan du på SKATs hjemmeside beregne, hvor meget du så skal betale i skat af lejeindtægten.
Her hos BoligDK opfordrer vi folk til at få øjnene op for, hvilke fordele dette vil have. Det er ikke blot en økonomisk fordel, men også en social fordel, hvis man søger dette i hverdagen. Ikke nok med at det giver en ekstra god indtægt hver måned, så hjælper man samtidig et ungt menneske med at få tag over hovedet i den by, hvor de eventuelt skal studere. Så hvis du har nogle ekstra værelser, og trænger til liv i huset - så tvivl ikke! Vi kan hjælpe dig med at udleje dit værelse!