top-banner.jpg (1)

Hvad er boligstøtte og hvordan søger jeg det?

 

Hvad er boligstøtte? 

Boligstøtte er et bidrag fra det offentlige, som du modtager helt skattefrit, såfremt du er berettiget til at modtage ydelsen. Støtten er et økonomisk bidrag til at betale huslejen for sin lejebolig, så det er dermed ikke muligt at dække det fulde beløb af huslejen på de penge, som man modtager. Hvis du er berettiget til at modtage boligstøtte, skal du dermed stadig betale et beløb af din husleje.  

 

Hvem kan søge om boligstøtte? 

For at modtage et tilskud til betaling af sin husleje skal man være lejer af en helårsbolig, hvor der er eget køkken. Hvis man bor flere personer i én lejlighed, er det kun en enkelt person, som kan modtage støtten. Måske er du heldig, at dine forældre har købt en lejlighed til dig, og hvis I har indgået en lejekontrakt, så kan du ligeledes modtage boligstøtte. Overordnet set handler det blot om, at du eller I skal være lejer af en bolig. Som ejer kan man ikke få mulighed for at få tilskud til huslejen, men kan derimod søge om et lån.  

 

Størrelsen af tilskuddet afhænger af flere ting… 

Hvor stort dit tilskud til huslejen bliver, afhænger af flere forskellige faktorer: 

  • - Størrelsen på lejligheden målt i kvadratmeter 

  • - Hvor meget du skal betale i husleje; det er dét beløb, som du skal betale, når alle udgifter til vand, varme og el er trukket fra 

  • - Antallet af personer, som skal bo i boligen 

  • - Indkomst og formue for alle personer, der bor i boligen 

  • - Om du er folkepensionist eller førtidspensionist 

  •  

Hvis din ansøgning om boligstøtte bliver godkendt, får du udbetalt boligstøtte den første hverdag i måneden. 

 

Sådan søger du boligstøtte 

Når du skal søge om boligstøtte, foregår det online på www.borger.dk, hvor du også har mulighed for at beregne, hvor meget du kan forvente at modtage i boligstøtte. Det er vigtigt at være opmærksom på, at når du skal lave ansøgningen, skal du vedhæfte forskellige dokumenter som dokumentation på, at du er berettiget til at modtage boligstøtte. Du skal derfor have din lejekontrakt scannet ind på din computer, så du nemt og hurtigt kan få sendt ansøgningen afsted. Det kan tage helt op til 13 uger førend at ansøgningen er godkendt. Derfor er det en god ide at søge i god tid, og gerne lige så snart at du har din lejekontrakt i hånden.  

 

Vær opmærksom på, at boligstøtten kan trækkes tilbage, såfremt der sker ændringer i din husstands indkomst. Hver måned laver Udbetaling Danmark en opgørelse som viser, om din indkomst er steget eller faldet, og om du derfor har modtaget for meget eller for lidt i boligstøtte. Oplysningerne får Udbetaling Danmark fra SKAT, så det er vigtigt at du husker at regulere din indkomst fra tid til anden.  

 

Hvis du har lyst til at beregne din boligstøtte, kan du følge dette link: Beregn din boligstøtte her:  

 

Hos Boligskift er du altid opdateret på de nyeste lejeboliger fra hele Danmark!