top-banner.jpg (1)

Husdyr tilladt i lejlighed


Kæledyr kan give dig en farverig hverdag

Et kæledyr kan bidrage til livsglæde, motion og frisk luft. Mange står med et ønske om at få et kæledyr, men er i tvivl om lige præcist hvilket kæledyr, der passer til dem. Det kan også være svært at danne sig et overblik af hvem eller hvor, der skal tages kontakt til.

 

 

Hvilket kæledyr passer til mig?

Der findes et hav af forskellige kæledyr derude, som vi gerne vil passe, pleje og knytte tætte bånd til. Kæledyr kræver tid, omsorg og opmærksomhed i hverdagen, så man skal tænke sig godt om, før man vurderer, om der er overskud til en ekstra sjæl i hjemmet. Ca. hver anden danske familie har hus- eller kæledyr, og de fleste ender med den ‘lette’ løsning i form af en Golden Retriever, Labrador Retriever eller en ganske almindelig kattekilling. Hunde og katte vælges tit pga. deres selvstændighed, forholdsvis nemme pasningsforhold, og fordi de er med til at skabe liv og glæde indenfor husets fire vægge. Dyr har forskellige personligheder ligesom os mennesker, og det kan være svært at finde frem til hvilke andre muligheder for kæledyr der er, hvis man ikke er et hunde- eller katte menneske.

 

Hvis du er kørt fast i tanken om at anskaffe disse, så overvej evt. en kanin. De er bløde, nuttede og knytter sig oftest tæt med deres ejer. Er du vegetar eller bare glad for grøntsager, så bliver I et fantastisk makkerpar, da kaniner dagligt skal bruge vitaminer og mineraler fra friske grøntsager. Det kan også være, at du går mere op i æstetik i hjemmet, og har større areal til rådighed, men ikke har helt så meget tid i hverdagen til pasning og plejning. Så kunne et akvarium med små og mellemstore fisk evt. være en mulighed. De er smukke, alsidige og kan være et godt valg, hvis man har pelsallergi. Lad dig dog ikke narre – det er et stort arbejde at få sat akvariet op og finde tilhørende fisk, købe foder, pumpe osv., så hav det med i overvejelserne inden, der går fisk i den. Der er et hav af andre kæledyrs-muligheder, som vi ikke omtaler i denne blog, men det kunne f.eks. være fugle, krybdyr eller heste.

 

 

Kæledyr i lejlighed en god ide?

Det kommer an på størrelse og hvilket kæledyr du overvejer.

Det er klar en hund kræver mere plads end et marsvin. Har du gået med overvejelser om at anskaffe dig et husdyr, kan du finde hunde til salg her. Når man skal finde sit kommende kækedyr kan det være en god ide at gå ind på dyreportal.dk, der starter en god dyrehandel altid. På siden finder du hunde, katte, heste og mange flere kæledyr som er til salg.

  

 Husdyr-tilladt