top-banner.jpg (1)

Dette skal du være opmærksom på

Hvad skal jeg være opmærksom på som lejer? 

 

Når du lejer en bolig er der flere ting, som du skal være opmærksom på. Gennem de seneste år er der sket en kraftig stigning på boligmarkedet, og i de større byer bygges der flere og flere lejeboliger for at kunne imødekomme den store efterspørgsel. Det er især i de byer, hvor universiteterne er beliggende; det er blandt andet i Aalborg, Aarhus, Esbjerg, Odense og København, hvor opførslen af nye lejeboliger er steget eksplicit. Det kan imidlertid være svært at finde rundt i boligmarkedet, og især på lejemarkedet er det svært at finde rundt i, hvilke ting man skal være opmærksom på for at undgå at ryge i fælder. I nogle byer som eksempelvis i København, kæmper mange for at finde en bolig, som kan opfylde krav om beliggenhed, pris og antal kvadratmeter, og kampen om lejeboligen gør, at mange ser sig nødsaget til at blot at vælge en bolig for at være sikret en sengeplads. Dette vil vi gerne være med til at sikre, at det ikke sker for netop dig. Derfor har vi i samarbejde med boligeksperter kommet frem til 5 enkelte råd, som du kan benytte dig af, når du skal leje en bolig. 

 
5 enkelte ting, som du skal være opmærksom på som lejer: 

1. Tjek udlejerens troværdighed 

Når du skal leje en bolig, og især en ejerlejlighed, er det utrolig vigtigt, at du tjekker udlejer. Du kan altid finde ud af, hvem der ejer lejligheden ved at følge dette link:  
http://boligejer.dk/  
 

Derudover kan du også tjekke for troværdigheden ved at se billede legitimation på udlejer ved fremvisning. På den måde kan du være sikker på, at udlejer er hvad han eller hun udgiver sig for. Det er nemt at blive snydt, så derfor skal du tjekke udlejer meget grundigt. Boligsnyd sker ofte, når der er stor kamp om boligerne.  

 

2. Husk at tjekke lejligheden for fejl og mangler 

Ved indflytning skal du være opmærksom på eventuelle fejl og mangler ved lejligheden, da du kan risikere at skulle hæfte for dem, når du flytter ud af boligen igen. Som udgangspunkt har man 14 dage fra indflytningsdato til at angive alle de fejl og mangler, som du har fundet ved boligen ved indflytning. Et godt råd vil være at skrive selv de mindste ting ned, så du undgår at hæfte for disse ved udflytning. Det kan eksempelvis være hakker i gulvet, en skabslåge der hænger eller mangler i forhold til inventar. Det er altså vigtigt at kigge boligen igennem i alle kroge, og være opmærksom på eventuelle lugte eller vinduer, som ikke er tætte. 

 

3. Sikre din lejekontrakt 

Det er særdeles vigtigt altid at læse lejekontrakten igennem meget grundigt. En god ide vil være at associere sig med sine forældre, en god ven eller en advokat for at være sikker på, at alt er, som det skal være. Du skal aldrig skrive under på lejekontrakten uden at læse den ordentligt igennem. Der kan ofte stå ting med småt, som kan være vigtige og som kan have betydning for dit lejemål; det kan være alt fra udlejningsperioden, husleje, adgang til vaskeri og ting som skal ordnes ved fraflytning. 

 

4. Husk billede dokumentation 

Har du besluttet dig for at leje boligen, skal du altid huske at billede dokumentere fejl og mangler i indflytningsrapporten. Selv den mindste ting skal du skrive der i og tage et billede af. Depositummet bliver nemlig sat direkte ind for lejligheden på udlejers konto, så det er vigtigt at kunne dokumentere, hvordan lejemålet så ud ved indflytning. 

 

5. Du er nu klar til at flytte ind i din nye lejebolig 

 

Hos Boligskift.dk og boligdk har vi boliger til leje fra hele Danmark. 

 

Se alle vores boliger her