top-banner.jpg (1)

Billigt telefonabonnement

Billigt telefonabonnement

Et telefonabonnement er i dag en fast udgift hos stort set alle, og bør derfor være en del af dit månedlige budget. Markedet for telefonabonnementer kan ofte virke uoverskueligt, særligt på grund af det høje antal af udbydere, der kontinuerligt markedsfører nye kampagner med såkaldte kanon-tilbud, som i mange tilfælde også indebærer det med småt, eksempelvis en lang bindingsperiode. Af netop denne årsag er det vigtigt at læse det med småt, således at man ikke bliver blændet af de fine kampagner, og dermed glemmer at undersøge betingelserne grundigt.

I dag findes der en række online prissammenligningstjenester, herunder teleprisguide.dk, telepristjek.dk, samlino.dk mv., som alle er med til at skabe et overblik over det ellers store marked for mobilabonnementer. Disse forbrugertjenester henter data fra hver enkelt udbyder, og er således også med til at skabe konkurrence, hvilket er positivt for dig som forbruger. Det gør, at du kan sikre dig selv en billig pris.

I øvrigt er der typisk mulighed for at få en "gratis" telefon med i handlen, hvis du vælger at binde dig til et mobilabonnement i en længere periode. Dog skal du være opmærksom på, at du naturligvis betaler for telefonen gennem et dyrere abonnement, som kan variere fra 179 kr./md til 299 kr./md. Det er derfor oplagt at lave en udregning gennem hele bindingsperioden, førend at du træffer en beslutning. Såfremt du ikke får en telefon med i handlen, anbefaler vi ikke at vælge abonnementer med binding. 

Der er en række væsentlige parametre, som vi mener, at du skal være opmærksom på, når du vælger et mobilabonnement og udbyder:

  • Bindingsperiode

  • Taletid (helst fri)

  • Data

  • EU-data

  • Pris

  • Dækning (hastighed)

  • Pris på oprettelse

 

Bindingsperioden er særligt relevant, da du ikke har mulighed for at skifte til en anden udbyder, såfremt at du er utilfreds eller du finder et bedre tilbud hos en konkurrent. Hos de fleste udbydere er taletid ubegrænset, men undersøg dette inden du vælger abonnement. De fleste udbydere kører med fri taletid. Derudover er data en vigtig del for mange brugere og et af de vigtigste punkter – i et moderne samfund, hvor skærmtiden konstant øges, bliver der brugt store mængder data, og hvis du bruger mere, end der står i dit abonnement, kan det hurtigt blive en dyr fornøjelse. Siden etableringen af de nye regler om EU-data på tværs af EU-landene, er det også et punkt, du skal være opmærksom på – samme er her gældende i forhold til pris, hvis du bruger mere, end du har i dit abonnement. Dækning kan være relevant, hvis du bor uden for byen eller i et område med svag dækning generelt. Vær også opmærksom på, om du skal betale oprettelse for dit abonnement.

Vi har taget et kig på markedet for at finde de bedste muligheder til dig. Vær opmærksom på, at dette er pr. marts måned 2019.