Filtrer din søgning

Filtrer din søgning

  • {{location.code}} {{location.name}}
  • {{location.code}} {{location.name}}

Sorter søgning

Boligtype

  • {{type.name}}

Pris

Værelser

Areal

Andet

  • Husdyr tilladt
  • Ubegrænset lejeperiode

Lejebolig Odense

Drømmer du om at finde en lejebolig i Odense? Odense er en populær by og en by præget af vækst og udvikling. Det er Danmarks 3. største by, og hvert år flytter flere tusinde nye til. Uanset hvor du er i livet, kan byen være en muliged for dig, som gerne vil bo på Fyn. Der er god mulighed for at finde en fin lejebolig i Odense. Det gælder uanset, om du vil bo i lejlighed, hus eller rækkehus. Hvis du er studerende eller har et mindre økonomisk råderum, kan du finde et værelse eller en studiebolig.

Odense er en spændende og smuk by. Der er masser at udforske både historisk og kulturelt. Byen er fuld af kulturelle initiativer og spænde byliv, og udover det vil du også være tæt på natur. Uanset om du foretrækker at bo midt i bykernen, eller du er til de mere rolige boligkvarterer, kan du finde det i Odense. Kig med her, hvis du vil finde en lejebolig i Odense!

Ud fra dine kriterier har vi fundet
{{propertiesCount}} mulige boliger til dig.

Vil du automatisk påmindes så snart der kommer nye boliger der matcher dine ønsker?
Opret en boligagent ud fra dine søgekriterier herunder.

Odense vokser og udvikler sig konstant

Odense ligger midt på Fyn og er den tredjestørste by i Danmark. Byen har ca. 180.000 indbyggere. Som kommune er Odense landets fjerdestørste efter København, Aarhus og Aalborg. Hvert år oplever Odense en stor tilflytning af nye beboere, og derfor er det i høj grad en by i vækst.

Odense Kommune har stort fokus på at udvikle byen, så den kan rumme alle de nye tilflyttere. Det betyder bl.a., at det er et mål, at der er lejeboliger til alle, som selvfølgelig skal kunne betales. Det er billigere at bo i Odense, end det er at bo i København og Aarhus. Det er også nemmere at finde en ledig lejebolig.

Blandt kommunens initiativer finder du den nye letbane, som bl.a. skal forbinde campus med byens center. Odense Kommune har også et stort fokus på klima og miljø og har bl.a. sat sig et mål om at ville være klimaneutral i 2030. Hvis du beslutter dig for at flytte til Odense, slår du dig altså ned i en grøn kommune, som tænker klimaet og miljøet end i sine planer for byudviklingen.


Er du studerende i Odense?

Odense er en universitetsby, som huser mange studerende. Syddansk Universitet har hovedsæde i byen, og Erhvervsakademiet Lillebælt ligger også i Odense. Det betyder, at der er mange studerende i Odense, og derfor er der også mange studieboliger.

Er du studerende i Odense? Som studerende kan du få tilbudt en studiebolig. Studieboliger skal du ofte betale mindre i leje for end andre boliger. Ofte har du også mulighed for at bo med andre unge mennesker og i et område, som summer af liv og ungdom.

Hvis du ikke vil bo i en studiebolig, kan du leje et værelse eller en lejlighed. Hvad du har af muligheder, afhænger selvfølgelig af dit budget. Det kan også være en mulighed, at du går sammen med en eller flere andre, og I sammen lejer jer ind i en større lejlighed. Se en samling af lejeboliger i Odense her på siden.


Mærk historiens vingesus

Odense er en af de ældste byer i Danmark. Byen nævnes første gang på skrift i år 988, så på det tidspunkt har den sandsynligvis allerede eksisteret i et godt stykke tid. Byen har sit navn fra vikingetiden, hvor visse sagaer også fortæller os, at vikingeguden Odin skal have boet i byen.

I byens historiske centrum kan du mærke historiens vingesus. Her finder du mange smukke, gamle bindingsværkhuse. Du kan lære mere om byens historie og kultur i bymuseet Møntergården.

Odense har også sin egen domkirke. Den hedder Skt. Knuds Kirke og er bl.a. kendt for at rumme fire kongegrave. Byen har også et slot, som i dag bruges af kommunen.

Særligt kendt er Odense selvfølgelig for at være H. C. Andersens hjemby. I byen kan du besøge H. C. Andersens Hus, som er hovedmuseet for digteren og forfatteren. Du kan også besøge både hans barndomshjem og fødehjem. I byen finder du også et væld af eventyrlige skulpturer, som er rejst til ære for H. C. Andersen.


Forskellige områder i Odense

Ved du ikke, hvor i Odense du skal kigge efter en lejebolig? Odense er en rimelig stor by, og derfor er det heller ikke ligegyldigt, hvor du vælger at bo. De forskellige kvarterer har forskellige karaktertræk og fordele. Hvor du skal vælge at bosætte dig, handler i høj grad om, hvad der er vigtigt for dig. Se her vores oversigt over de forskellige områder:


Odense Centrum

Odense Centrum eller Odense Bymidte er den mest livlige del af Odense. Hvis du elsker byliv og gerne vil bo i nærheden af alskens forretninger og steder at gå ud, er centrum en oplagt mulighed. Her mærker du byens pulserende liv og det kulturelle og historiske står særligt tydeligt frem. Bydelen er især præget af de gamle bindingsværkshuse, som giver bydelen et smukt og romantisk præg.

Især Albani-kvarteret er populært, og det er kendt for at huse mange lokale initiativer, fine gårdhaver og hyggelige rækkehuse og lejligheder. Det er især populært blandt unge og studerende, hvorfor det også kan være sværere at finde en lejebolig her.


City Campus

City Campus er en ny bydel, som er skabt særligt med henblik på dig, som er studerende. Bydelen er placeret mellem havnen og bymidten, så du får det bedste fra begge verdener. Der hersker en ungdommelig og moderne stemning i dette område af Odense, som stadig er under udvikling.

Hvis du er studerende, vil City Campus være et oplagt valg. Du kommer til at bo tæt på mange af uddannelsesinstitutionerne, og du finder mange studieboliger.


Odense Syd

Odense Syd er for dig, som ønsker at bo mere stille og roligt. Her finder du store områder med rækkehuse og parcelhuse, og du har let adgang til smuk natur. Af populære områder i Odense Syd kan vi nævne bl.a. Hjallese, Højby, Bellinge, Sanderum og Dyrup. Hvis du har en familie eller har planer om at stifte en, kan et af disse områder være et oplagt sted.


Bolbro

I Bolbro er der bygget en del almennyttigt boligbyggeri, så her kan du finde en billigere bolig. Der er en masse grønne arealer, og et stort udvalg af både store og små lejeboliger, særligt lejligheder. Området er kendt for at have et aktivt lokalsamfund med foreninger og forskellige aktiviteter, som skaber et særligt fællesskab i området.


Hvor meget koster det at flytte i lejebolig i Odense?

Der kan ikke gives et entydigt svar på, hvor meget indflytningsprisen for en lejebolig er. Det afhænger selvfølgelig først og fremmest af huslejen, som også siger noget om lejeboligens værd.

Indflytningsprisen består oftest af både et depositum og forudbetalt husleje. Depositum er typisk to-tre gange den månedlige husleje. Derudover skal du selvfølgelig også betale husleje for den måned, hvor du flytter ind.

Når du kigger på lejeboliger online, får du også vist indflytningsprisen. Du får altså hurtigt en idé om, hvor meget det samlet kommer til at koste for dig at flytte ind i en lejebolig.


Hvordan finder jeg hurtigt en lejebolig i Odense?

Nogle har al tid i verden, når det kommer til at finde en lejebolig. Om det haster eller ej, afhænger selvfølgelig af dine omstændigheder. Det kan være både tidskrævende og hårdt at lede efter bolig, men ofte kan det betale sig at gøre en god indsats. Det skal jo trods alt blive til dit fremtidige hjem. Læs med her!


Kig på lejeboliger online

Det første tip er måske indlysende for de fleste: Vi anbefaler, at du kigger på lejeboliger på en online boligportal som vores. Her får du vist samtlige lejeboliger i det område, du gerne vil bo - fx Odense. Du får en forståelse for udbuddet i det givne område - i dette tilfælde Odense – og det gavner din jagt fremover.


Opret filtre for at præcisere din søgning

Online boligportaler har også den fordel, at du kan præcisere din søgning vha. forskellige filtre. Du kan bl.a. indstille i din søgning, hvilken type lejebolig du leder efter. Et andet smart filter er det, hvor du kan justere, hvor stor din bolig skal være.

Du har også mulighed for at krydse mere specifikke ting af. Skal husdyr være tilladt i boligen? Vil du gerne have, at boligen er møbleret? Hvor længe skal lejemålet vare?

En anden fordel er, at du kan indstille et maksimum budget. Med en præcis søgning og filtre effektiviserer du processen. I stedet kan du fokusere din energi på de boliger, som faktisk matcher dine behov.


Kompromisser kan være nødvendige

Ofte tager det lang tid at finde en lejebolig, hvis du er for kritisk. Derfor skal du være villig til at gå på kompromis, hvis du hurtigst muligt skal finde et nyt hjem. Ofte kan du ikke få alt det, du gerne vil have. Det kan være, du må ændre dine forventninger til fx beliggenheden eller prisen på lejemålet.

Hvis du ikke ønsker at gå på kompromis, må du i stedet være tålmodig. Tiden er nemlig din ven, når du leder efter bolig. Hvis du ikke er tvunget til hurtigst muligt at finde en bolig, anbefaler vi, at du ikke forhaster processen for meget. Det er vigtigt, at du får valgt den rette lejebolig, så du kan få skabt dig et rart og dejligt fremtidigt hjem.


Typer af lejeboliger i Odense

Lejeboliger fås i mange størrelser og typer. I Odense kan du finde alt lige fra enkelte værelser til mindre eller større lejligheder, parcelhuse, rækkehuse og villaer. Du kan også finde en studiebolig, hvis du er studerende.

Hvad har du af behov ift. din lejebolig? Hvad drømmer du om? Bor du bare dig, eller er I flere? Det er selvfølgelig afgørende for størrelsen af din lejebolig. Derudover har dit budget selvfølgelig også noget af sige. De fleste af os har et budget, vi skal holde os indenfor, og derfor er der selvfølgelig ikke frit valg på alle hylder.

Du kan også tænke over beliggenheden, når du skal vælge type af bolig. I Odense Bymidte er der fx en overvægt af lejligheder eller et rækkehuse. Vil du omvendt gerne være tæt på naturen og bo et mere roligt sted, kan du vælge at slå dig ned i Odense Syd. Her finder du flere huse og rækkehuse. Se vores samlede oversigt af lejeboliger i Odense her på siden - begynd din boligjagt allerede i dag!